10 + 1 Random Facts About Me

Αν και λίγο καθυστερημένα, βρήκα επιτέλους το χρόνο να απαντήσω στο ποστ που ανάρτησε το blog “Over the Place” πριν από μια βδομάδα περίπου, σε μια προσπάθεια να γνωριστούμε καλύτερα όλοι εμείς οι bloggers που ανταλλάσουμε τόσο καιρό απόψεις πίσω από τις οθόνες του υπολογιστή. Ιδού, λοιπόν, και η δική μου λίστα με 10+1 τυχαία πράγματα για εμένα:

notebooks-569121_640

  1. Απεχθάνομαι το ψέμα. Άπαξ και ανακαλύψω ότι κάποιος μου είπε ψέματα – ακόμα και για έναν τελείως γελοίο λόγο – έχει «τελειώσει» μαζί μου.
  2. Πολλοί με λένε οργανωτική, αλλά το χάος που επικρατεί στο γραφείο μου (και στο χώρο εργασίας μου γενικότερα) είναι απερίγραπτο. Παρ’ όλα αυτά οφείλω να ομολογήσω πως μέσα σε αυτό το χάος επικρατεί τουλάχιστον μια στοιχειώδη «οργάνωση» ώστε πάντα να μπορώ να βρω αυτό που θέλω.
  3. Θυμάμαι τα πάντα. Πρόσωπα, καταστάσεις, λεπτομέρειες, συζητήσεις ολόκληρες. Τα πάντα εκτός από ονόματα. Μπορεί να γνωρίσω κάποιον, να ενθουσιαστώ με τον χαρακτήρα του και να τον συμπαθήσω, όμως θα πρέπει να μου πουν τουλάχιστον 3 φορές το όνομά του μέχρι να καταφέρω να το συγκρατήσω.
  4. Σπάνια θυμώνω με κάποιον ή με κάτι κι όταν το κάνω μπορεί πάνω στα νεύρα μου να πω πολύ σκληρές κουβέντες. Το καλό είναι ότι σε μισή ώρα το πολύ θα έχω ξεχάσει το συμβάν σαν να μην έγινε ποτέ. Το κακό είναι ότι ο άλλος ποτέ δεν το ξεχνάει.
  5. Με εξοργίζει να μου λένε το ίδιο πράγμα δεύτερη και τρίτη φορά. Πάντα ακούω προσεχτικά τί μου λέει ο άλλος κι όπως είπα και στο 3, δεν πρόκειται να ξεχάσω τί μου είπε. Όταν έρχεται, όμως, και μου το επαναλαμβάνει ξανά και ξανά, σαν να μου δείχνει ότι είμαι αφηρημένη ή ότι δεν τον υπολογίζω, εκνευρίζομαι άσχημα.
  6. Είμαι ο άνθρωπος της τελευταίας στιγμής. Της πολύ τελευταίας στιγμής, όμως. Στο μεταπτυχιακό με μισούσαν όλοι επειδή πάντα στις εργασίες με χρονικό περιθώριο ενός μήνα εκείνοι ποτέ δεν προλάβαιναν να τις ολοκληρώσουν, ενώ εγώ καθόμουν 3 ημέρες πριν την καταλυτική ημερομηνία και έβγαζα μια, όχι τέλεια, αλλά σίγουρα ικανοποιητική εργασία. (Παίρναμε πάντα τον ίδιο βαθμό, εξού και η γκρίνια)
  7. Δεν μπορώ να κοιμηθώ ποτέ πριν τις 04.00. Λατρεύω τον ύπνο, όμως όσο νωρίς κι αν ξυπνήσω κι όσο κουραστική κι αν ήταν η ημέρα μου, δεν μπορώ να κλείσω μάτι πριν τις 04.00. Η πιο δημιουργική ώρα της «ημέρας» για μένα είναι από τη 01.00 μέχρι τις 03.00.
  8. Λατρεύω το περπάτημα. Αν έχω μαζί μου ακουστικά και καλή μουσικούλα μπορεί να περπατάω επί ώρες χωρίς να το καταλάβω. Πέραν αυτού μισώ οποιαδήποτε άλλη μορφή γυμναστικής. Και η γυμναστική με τη σειρά της μισεί εμένα.
  9. Αγαπάω όλες τις τετράποδες ψυχούλες του κόσμου, κυρίως της γάτες. Δεν έχω υιοθετήσει ποτέ κάποιο ζωάκι, αλλά από τότε που ήμουν μικρή με έχουν υιοθετήσει συνολικά τέσσερις γατούλες.
  10. Από μικρή είχα σοβαρό πρόβλημα άγχους, το οποίο όσο περνά ο καιρός διογκώνεται όλο και περισσότερο. Ασχολούμενη με τη συγγραφή έχω ευτυχώς καταφέρει να το θέσω υπό έλεγχο τα τελευταία δύο χρόνια.
  11. Βαριέμαι εύκολα, όμως ποτέ δεν παρατάω αυτό που άρχισα πριν να το ολοκληρώσω. Ειλικρινά, δεν ξέρω πώς συνδυάζονται αυτά τα δύο.

Η αλήθεια είναι πως στην αρχή αγχώθηκα γιατί πραγματικά δεν μπορούσα να σκεφτώ τί να γράψω για μένα, αλλά τελικά γράφοντας συνειδητοποίησα ότι και 20 + 1 πράγματα να μου ζητούσατε, κάτι θα έβρισκα να πω! 🙂 Ελπίζω να ανταποκριθούν σε αυτή την ιδέα ακόμα περισσότεροι bloggers!!!

Φιλάκια πολλά,

Μιχελακάκη Μαρία

Photo credits:

16 σκέψεις σχετικά με το “10 + 1 Random Facts About Me

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Πες μου ότι κι εσύ ξεχνάς ονόματα σαν κι εμένα!!! Πω, πω, είναι το χειρότερό μου. Εκτός του ότι νιώθω ρεζίλι κάθε φορά που ζητάω από τους γύρω μου να μου θυμίσουν πώς λέγεται κάποιος, παράλληλα νιώθω και τύψεις. 😦
      Όσο για το ψέμα, αδικαιολόγητο πέρα για πέρα. Ειδικά για μένα που θεωρώ ότι ουδέποτε έχω αντιδράσει άσχημα στην οποιαδήποτε αλήθεια κι αν μου έχουν πει. Είναι σαν να μου λένε πως δεν είναι ότι φοβούνται την αντίδρασή μου, απλά τους αρέσει να με κοροϊδεύουν.

      Υ.Γ. Αντε, περιμένω και τα δικά σου 10+1 🙂 🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

  1. Ο/Η overtheplace λέει:

    Πόσο σε καταλαβαίνω για το 7! Ακριβώς έτσι λειτουργώ κι εγώ, αλλά δεν συμβαδίζει καθόλου με τη δουλειά/σχολή/ζωή φίλων. Εσύ πως τα καταφέρνεις να ισορροπείς αυτά τα ωράρια ύπνου με την υπόλοιπη καθημερινότητα σου? I need help :p Ελπίζω να είναι καλύτερα αυτό το καιρό το πρόβλημα άγχους… 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Λοιπόν, για έναν περίεργο λόγο (που ακόμα δεν έχω καταφέρει να εξηγήσω) δεν μου δημιουργεί μεγάλο πρόβλημα στην καθημερινότητα γιατί και στις 7.00 να τύχει να ξυπνήσω λόγω δουλειάς, έχω απόλυτη διαύγεια κι ας είμαι μόνο με 3 ώρες ύπνο. Εντάξει, το μεσημεράκι θα κοιμηθώ κανένα 2ωρο αν τα καταφέρω και φυσικά το ΣΚ δεν ξυπνάω πριν τη 13.00. Τώρα, εξαρτάται βέβαια κι από τη δουλειά που κάνεις (εγώ πχ κάνω ιδιαίτερα, επομένως το νωρίτερο που θα μου τύχει να ξυπνήσω θα είναι στις 8.30).
      Πριν χρόνια, όμως, που είχα σταθερή δουλειά και πρωινό ξύπνημα στις 6.30 κάθε πρωί, απλά έπεφτα «νεκρή» τα Σαββατοκύριακα. Κανόνιζα καφεδάκια και βραδινές εξόδους τις Παρασκευές και την Κυριακή απλά δεν υπήρχα! 😛

      Μου αρέσει!

  2. Ο/Η metaphrasi λέει:

    Ωραία όλα αυτά που μοιράστηκες μαζί μας 🙂 Για το 2 μην ανησυχείς κι εγώ έτσι είμαι και έχω βρει και την απόδειξη ότι δεν πειράζει: «Λένε ότι ένα ακατάστατο γραφείο δείχνει ένα ακατάστατο μυαλό – Τότε ένα άδειο γραφείο τι δείχνει;» 😛 και έτσι αποστομώνονται όλοι 😉

    Φιλιά
    Φωτεινή

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε