Ψηφοφορία: Παραδείγματα Διαλόγων

Όπως πολύ σωστά υποθέσατε, η επόμενη ανάρτηση που ετοιμάζω έχει να κάνει με το πώς μπορούμε να γράψουμε σωστούς διαλόγους. Ποιά, δηλαδή, είναι τα ήδη των διαλόγων που υπάρχουν στην λογοτεχνία, σε τί μας εξυπηρετεί το κάθε είδος και τί πρέπει να προσέξουμε σαν αφηγητές την ώρα που δίνουμε το λόγο στους ήρωες μας.dialogue

Πριν να αρχίσω, λοιπόν, να αναλύω θεωρίες παρουσιάζοντας διάφορες τεχνικές ανάπτυξης διαλόγων, αποφάσισα πως θα ήταν καλύτερα να ακούσω πρώτα τη δική σας γνώμη. Ποιό στυλ διαλόγων θα σας άρεσε να διαβάσετε σε ένα μυθιστόρημα και γιατί;

Για το σκοπό αυτό, δίνονται παρακάτω 2 παραδείγματα διαλόγων και μια ανοιχτή ψηφοφορία η οποία θα διαρκέσει μόνο 1 εβδομάδα. Ο κάθε ένας από εσάς δεν έχει παρά να διαβάσει προσεχτικά και τους 2 διαλόγους και να ψηφήσει αυτόν που θεωρεί κατά τη γνώμη του καλύτερο. Ύστερα, μπορεί αν θέλει να αφήσει κάποιο σχόλιο, παρουσιάζοντας τους λόγους που τον παρότρυναν να ψηφήσει τον εν λόγω διάλογο και γιατί κατά τη γνώμη του τον θεωρεί καλύτερο από τον άλλον. Ο σχολιασμός είναι καθαρά προαιρετικός.

Τα σχόλια θα παραμείνουν απενεργοποιημένα για να μην επηρεαστεί η ψηφοφορία και θα εγκριθούν όλα την ημέρα που θα ολοκληρωθεί η ψηφοφορία. Στη συνέχεια, βάσει των αποτελεσμάτων και των σχόλιών σας, θα αναρτηθεί και η επόμενή μου δημοσίευση με τίτλο «Γράφοντας σωστούς διαλόγους», όπου θα αναλυθεί όχι μόνο η θεωρία γύρω από τη σωστή γραφή διαλόγων, αλλά και το αποτέλεσμα των προτιμήσεών σας.

 Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων για τη συμμετοχή σας!!!

© Μιχελακάκη Μαρία

2 σκέψεις σχετικά με το “Ψηφοφορία: Παραδείγματα Διαλόγων

  1. Ο/Η Μ λέει:

    Κατά τη γνώμη μου ο δεύτερος διάλογος ταιριάζει περισσότερο σε ένα λογοτεχνικό βιβλίο γιατί είναι πιο περιγραφικος από τον πρώτο και επιτρέπει στον αναγνώστη να φανταστει καλύτερα τη σκήνη. Παρόλα αυτά καλό θα ήταν να μην υπάρχει εκτενης περιγραφη για όλες τις σκηνές ακόμη και για τα αυτονόητα γιατί μπορεί να κουράσει τον αναγνώστη. Καλό θα ήταν να υπάρχει μια ισορροπία αναμεσα σε περιγραφή και αμεσότητα.

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s