Writing Update: Αύγουστος 2016

Πολλοί από εσάς θα αναρωτιέστε πού χάθηκα τόσο καιρό και ποιός ήταν ο λόγος που συνέτρεξε στο να «εξαφανιστώ» από το ιστολόγιο μου για περίπου οκτώ μήνες. Η αλήθεια είναι πως πίσω από κάτι τέτοιες περιπτώσεις εξαφανίσεων συνήθως δεν κρύβεται ενας μόνο λόγος, αλλά ένα γενικότερο σύμπλεγμα κακής οργάνωσης και δυσάρεστων συγκυριών. Πολλοί ήταν οι λόγοι που με έκαναν να απέχω, κάποιοι σοβαροί και άλλοι πάλι όχι και τόσο σημαντικοί. Ας μην πολυλογώ, όμως, κι ας πάρω καλύτερα τα πράγματα από την αρχή.

writing update augoustos

Όσοι από εσάς είχατε διαβάσει το Writing Update Δεκεμβρίου, θα γνωρίζετε ήδη ότι το τέλος του 2015 συνέπεσε με μία μεγάλη συγγραφική αλλαγή στη ζωή μου. Το πρώτο μου βιβλίο είχε μόλις τελειώσει και πλέον με περίμεναν ένα σωρό διορθώσεις, σκέψεις για το τί θα κάνω μετά, προβληματισμοί για το πώς θα το στείλω σε εκδότες, ανησυχία για το τί θα κάνω αν το απορρίψουν και άλλα πολλά. Παραδόξως, άκουσα τις συμβουλές όσων που μου έλεγαν να αφήσω το βιβλίο στην άκρη ώστε να το ξεχάσω λίγο και στη συνέχεια να το ξαναπιάσω με καθαρό μυαλό για επιμέλεια, ή τουλάχιστον… κάτι τέτοιο προσπάθησα να κάνω. Οι γιορτές των Χριστουγέννων με βρήκαν να προσπαθώ να αφοσιωθώ στο διάβασμα και στο blog μου, όμως όσο περνούσαν οι μέρες το μόνο που γινόταν ήταν να πανικοβάλλομαι αντί να χαλαρώνω. Ειλικρινά, δεν ξέρω να το έχει πάθει κανείς άλλος, αλλά μέσα στην πρώτη βδομάδα «αποχής» από τη συγκεκριμένη ιστορία με έπιασε πανικός. Ένιωθα ότι πλέον δεν είχα κάτι να κάνω, ότι δεν θα μου ερχόταν ποτέ ξανά η έμπνευση για μια καινούρια ιστορία και πολλά άλλα τέτοια “ψυχολογικά”. Μετά την αλλαγή του χρόνου αποφάσισα να παραμερίσω τις συμβουλές που προείπα κι έτσι το έπιασα ξανά, ξεκινώντας μανιωδώς διορθώσεις. Το αποτέλεσμα ήταν να καταστρέψω μεγάλο μέρος από τα πρώτα του κεφάλαια και, ευτυχώς, πριν να γίνει ανεπανόρθωτη ζημιά, αποφάσισα να σηκώσω τα χέρια ψηλά και να ζητήσω από την κολλητή μου να το απομακρύνει από τα επικίνδυνα χέρια μου. Εκείνη τη στιγμή η ανάγκη του να βρω κάποια καινούρια λογοτεχνική ιδέα ήταν πιο επιτακτική από ποτέ.

Τελικά, η πολυπόθητη έμπνευση ήρθε γύρω στις 6 Ιανουαρίου, όταν παρακολουθώντας κάποια βιντεοκλίπ στην τηλεόραση, μου γεννήθηκε η επιθυμία να γράψω μια ιστορία σχετικά με τον χορό. Σε πρώτη φάση δεν ήμουν πολύ σίγουρη (έως καθόλου) αν αυτό που θα προέκυπτε θα ήταν κάτι που θα άρεσε στους εν δυνάμει αναγνώστες (γιατί, μεταξύ μας, το θέμα του χορού δεν θεωρείται και πολύ “πιασάρικο” στην λογοτεχνία), αλλά έπειτα από σκέψη αποφάσισα να πάρω αυτό το ρίσκο, προχωρώντας το μάλιστα κι ένα βήμα παραπέρα. Όχι μόνο θα έγραφα αυτή την ιστορία, αλλά θα την ανέβαζα και στο ίντερνετ, ώστε να έρθω άμεσα αντιμέτωπη με τις αντιδράσεις και τη γνώμη του αναγνωστικού κοινού. Η ιστορία αυτή ξεκίνησε να γράφεται και να ανεβαίνει ταυτόχρονα στο Wattpad τον Ιανουάριο και, καλώς ή κακώς, μονοπώλησε το μεγαλύτερο μέρος του ελεύθερου μου χρόνου μέχρι τον Αύγουστο που τελείωσε. Ήταν ο πρώτος λόγος που με κράτησε μακριά από το blog μου, αλλά δυστυχώς όχι ο μόνος και σίγουρα όχι ο σοβαρότερος.

Ο επόμενος μη σημαντικός λόγος ήταν και η απόλυτη «ανοργανωσιά» που ένιωθα ότι χαρακτήριζε το blog μου. Κατά καιρούς υπήρχαν ένα σωρό θέματα για τα οποία ήθελα να μιλήσω αλλά δεν έβρισκα ούτε τον απαραίτητο χώρο αλλά ούτε και την κατάλληλη κατηγορία για να τα ταιριάξω στη θεματολογία του ιστολογίου μου. Χιλιάδες άρθρα προσπεράστηκαν χωρίς καν να ανέβουν (ευτυχώς ήμουν αρκετά έξυπνη για να κρατήσω κάποιες πρόχειρες σημειώσεις), ώσπου τον προηγούμενο μήνα πήρα την θαρραλέα απόφαση να το ανασχεδιάσω κάπως και να προσθέσω κι άλλες κατηγορίες άρθρων, ώστε να έχω περισσότερη ελευθερία θεμάτων. Το μόνο που μένει είναι να βρω χρόνο να συλλέξω αυτές τις διάσπαρτες σημειώσεις, ενώνοντάς τις επιτέλους σε κάτι που να θυμίζει άρθρο, διαδικασία που ευελπιστώ ότι θα την πραγματοποιήσω από Σεπτέμβρη και μετά.

Ο τελευταίος και πιο σοβαρός λόγος που με έκανε να απέχω από τον Μάρτιο κυρίως μέχρι και τον Ιούλιο από το blogging ήταν και τα διάφορα προβλήματα υγείας που με ταλαιπώρησαν. Όσοι από εσάς παρακολουθούσατε το ανέβασμα των κεφαλαίων της ιστορίας μου στο wattpad ήδη θα γνωρίζετε ότι διαγνώστηκα με αυχενικό ίλιγγο (μια πάθηση αντιμετωπίζεται με κατασταλτικά του ΚΝΣ), γεγονός που με κράτησε μακριά από τη δουλειά μου και την συγγραφή για παραπάνω από έναμιση μήνα. Λόγω της παντελούς έλλειψης διαύγειας που μου προκάλεσε η φαρμακευτική αγωγή, αναγκάστηκα να ζητήσω πολλές φορές συγνώμη από τους αναγνώστες μου για την καθυστέρηση των καινούριων κεφαλαίων, μια κατάσταση που συνεχίστηκε και μέχρι το μισό καλοκαίρι σχεδόν. Ευτυχώς όλα τελείωσαν καλώς και το πρόβλημα επιτέλους ξεπεράστηκε έπειτα από συνολικά πέντε μήνες ταλαιπωρίας (όταν και έγινε η σωστή διάγνωση, γιατί τελικά το πρόβλημα δεν οφειλόταν στον αυχένα).

Ολοκληρώνοντας την ανάρτησή μου θα ήθελα να δεσμευτώ πως από δω και μπρος θα βάλω ένα πρόγραμμα στις αναρτήσεις μου ώστε να μην αργώ τόσο πολύ να αναρτώ άρθρα και επίσης θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους μας ένα καλό και δημιουργικό φθινόπωρο. Ο Σεπτέμβρης που έρχεται είναι από τους αγαπημένους μου μήνες κι αυτό γιατί σχεδόν πάντα υποδηλώνει μια νέα αρχή στη ζωή μας, η οποία μας γεμίζει αισιοδοξία και θετική ενέργεια. Να είστε όλοι καλά και θα τα πούμε προσεχώς στο επόμενο Writing Update.

Φιλικά,

Μιχελακάκη Μαρία

24 σκέψεις σχετικά με το “Writing Update: Αύγουστος 2016

  1. Ο/Η Άιναφετς λέει:

    Πολλές φορές αναρωτήθηκα τι κάνει η Μαριάννα… είχαμε αρχίσει να έχουμε μια όμορφη επικοινωνία, έτσι χαίρομαι που είσαι και πάλι κοντά μας! 😉
    Νομίζω πως αυτή η αποχή σε ωρίμασε και σίγουρα σ’ έκανε σοφότερη… και πάντα καταλήγω στο (αιώνιο) ερώτημα:
    Γιατί ο άνθρωπος να πρέπει να περάσει από τα «σαράντα κύματα» και ψυχολογικά και σωματικά για να διδαχτεί; 😛

    ΑΦιλάκια τρυφερά και παρακαλώ χαλαρή η επιστροφή! 🙂

    Αρέσει σε 2 άτομα

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Κι εγώ χαίρομαι που σας ξαναβρισκω!!!! 🙂 🙂 Μακάρι να είναι έτσι όπως τα λες και να με έκανε σοφοτερη αυτή η αποχή. Το σίγουρο είναι πως από την αλληλεπίδραση που είχα με το συγγραφικό κοινό διδάχτηκα παρά πολλά, τα οποία και θα τα ανάρτησω σταδιακά σε μελλοντικά ποστ! «40 κύματα», όπως το πες!!! Κι αν και γενικά δεν παραπονιεμαι με κάτι τέτοια γιατί εστιαζω στο ότι (έστω και αργά) βρέθηκε λύση, τολμώ να πω ότι αυτή τη φορά ταλαιπωρηθηκα πολύ (και άδικα)! 😦
      Φιλάκια πολλά πολλά!!! 🙂

      Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η Νυχτερινή Πένα λέει:

    Χαίρομαι που είσαι καλά και το πρόβλημα ξεπεράστηκε, όσο για την έμπνευση μην ανησυχείς, θα βρίσκει το δρόμο της πάντα, αρκεί να την αναζητάς.
    Αν δω στο μετρό λοιπόν μια κοπέλα να γράφει θα πάω να συστηθώ, ελπίζω να μην πέσω σε λάθος συγγραφέα!
    Το Wattpad το ανακάλυψα από το άρθρο σου και έχω κάνει λογαριασμό αλλά ακόμα δεν έχω αποφασίσει τι θα δημοσιεύσω, στα Ελληνικά φυσικά, δεν έχω πολλά πράγματα γράψει στα Αγγλικα, και μαθαίνω τα κατατόπια.

    Αρέσει σε 2 άτομα

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Σ’ ευχαριστώ!!! 🙂 Νομίζω πως μπορείς να το τολμήσεις, πόσες πια να κυκλοφορούμε με φούξια τετραδιάκια στο Μετρό? χαχα

      Ναι, τελικά άδικα αγχώθηκα για την έμπνευση, άπαξ και ασχοληθείς με την συγγραφή το μυαλό σου δεν «σ’ αφήνει» ποτέ χωρίς μια ιστορία να έχεις να διηγηθείς, επομένως και να τελειώσει ένα βιβλίο, θα σου γεννηθούν αμέσως ιδέες για κάποιο άλλο.
      Το Wattpad προσωπικά μου έκανε πάρα πολύ καλό (θα γράψω οπωσδήποτε ένα ποστ σχετικά με τα όσα αποκόμισα) και στο συνιστώ ανεπιφύλακτα! Μπορείς να ανεβάσεις κάποια από τις ιστορίες που έχεις ήδη στο blog σου (και ναι, καλύτερα στα ελληνικά! 🙂 )

      Αρέσει σε 1 άτομο

      • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

        Ανάλογα σε τί κοινό στοχεύεις. Αν θες να γίνεις γνωστός στο ελληνικό αναγνωστικό κοινό, τότε καλύτερα στα ελληνικά, αν πάλι στοχεύεις σε αγγλόφωνο κοινό τότε στα αγγλικά. Σιγουρέψου όμως ότι στην ιστορία σου είναι δηλωμένη σωστά η γλώσσα γραφής γιατί αν πχ έχει δηλωθεί αυτόματα ως «ελληνικά» και η ιστορία σου είναι γραμμένη στα αγγλικά τότε το πρόγραμμα θα την προωθεί λανθασμένα σε ελληνόφωνο κοινό. (σε μπέρδεψα;)
        Επίσης, στείλε μου το προφίλ σου να σε κάνω add. 🙂

        Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) λέει:

    Μαριάννα μου, χαίρομαι πάρα πολύ που επέστρεψες. Σε μένα ήταν αισθητή η απουσία σου. Ξέρεις πόσες φορές μπήκα εδώ μέσα για να διαβάσω κάποιες βοηθητικές αναρτήσεις σου σχετικά με την συγγραφή; Και όλο έλεγα «είναι καλά η κοπέλα;» Αφού είσαι εδώ και τα όποια προβλήματα σημαντικά και μη ξεπεράστηκαν, όλα καλά θα πάνε.
    Θα τα λέμε και πάλι! Καλώς όρισες! 😀

    Αρέσει σε 2 άτομα

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Σ’ ευχαριστώ!!! 🙂 🙂 Κι εγώ χαίρομαι που επέστρεψα, δεν φαντάζεσαι πόσο άσχημα ένιωθα που το «παράτησα» για τόσο καιρό το blog. 😦 Και ναι, πρέπει να ανεβάσω και κάποιο βοηθητικό ποστ σχετικά με τη συγγραφή γιατί την έχω παραμελήσει πολύ τη συγκεκριμένη κατηγορία. Εσύ πώς τα πας με τα δικά σου γραψίματα;; Θυμάμαι που έλεγες ότι προσπαθείς να ολοκληρώσεις ένα βιβλίο σου αλλά μετά δεν το ξαναναφέραμε 🙂

      Αρέσει σε 2 άτομα

      • Ο/Η ΜΑΡΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ (ΜΑΡΙΑ Π.) λέει:

        Σιγά-σιγά όλα θα γίνουν. Θέληση κι αγάπη (εκτός από χρόνο) να υπα΄ρχει και όλα θα γίνουν. Τα δικά μου γραψίματα, προχωράνε και δεν προχωράνε… αργά αλλά σταθερά και αυτό είναι σχετικά καλό. Χεχε! Εδώ θα είμαστε να τα λέμ!

        Αρέσει σε 1 άτομο

  4. Ο/Η fantra13 λέει:

    Απόλαυσε τις τελευταίες μέρες του Αυγούστου κι από Σεπτέμβρη φορτσάρεις! 😉 Χαίρομαι που είσαι έτοιμη για μια καινούρια αρχή και νιώθεις παραγωγική! Πολλοί περιμένουμε νέα δείγματα της δημιουργικότητας σου 🙂

    Μου αρέσει!

  5. Ο/Η oneiraparamithiou λέει:

    Αν και γω περίπου τους ίδιους μήνες χαμένη, αναρωτιόμουν που ήσουν «κυρά – δημοσιογράφε», χιχι!Μας έλειψες Μαριαννάκι μου, η απουσία σου ήταν αισθητή!
    Σου εύχομαι πρωτίστως σιδερένια κορίτσι και όλα καλά, και εν συνεχεία πολλή πολλή έμπνευση!!!Και γω είχα θεματάκια με την υγεία μου αλλά τώρα όλα καλά εως πολύ καλά 😉

    Αρέσει σε 2 άτομα

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Εγώ πού χάθηκα καλέ, ή εσύ??????!!! Κι ότι θα έβγαζα Amber Alert σε λίγο! χιχι (by the way, σου έστειλα κάποια στιγμή μες στο χειμώνα email και δεν πήρα απάντηση γι’ αυτό δεν σου ξαναέστειλα μετά. Όχι επειδή μούτρωσα, 😛 αλλά επειδή φαντάστηκα ότι κάτι καλό θα συμβαίνει και δεν έχεις χρόνο να μπεις στο pc!!) 🙂 🙂 🙂
      Ωχ, σίγουρα όλα καλά?? Σου ξαναστέλνω mail να τα πούμε (κι ελπίζω αυτή τη φορά να τα καταφέρουμε! χεχε)

      Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε