Χρήσιμα έγγραφα συγγραφής (Download)

Έπειτα από 5 ½ χρόνια λειτουργίας του παρόντος συγγραφικού ιστολογίου, είναι αναμενόμενο πως το υλικό που διατίθεται επιπρόσθετα σε εκτυπώσιμη μορφή (pdf) σε αναρτήσεις που σχετίζονται με τις συμβουλές συγγραφής έχει αρχίσει και πληθαίνει.

Προς διευκόλυνση όλων μας, λοιπόν, και επειδή από εδώ και πέρα θα αρχίσω να ανεβάζω κι άλλα παρόμοια αρχεία, αποφάσισα να συγκεντρώσω σε μία σελίδα όλους τους συνδέσμους (download links) που αντιστοιχούν σε κάθε έγγραφο που έχει αναρτηθεί ή πρόκειται να αναρτηθεί στο συγκεκριμένο ιστολόγιο. Στην λίστα που ακολουθεί θα υπάρχει το όνομα του αρχείου στα ελληνικά, ο σύνδεσμος που οδηγεί στο κατέβασμά του, αλλά και ο τίτλος της ανάρτησης από την οποία προήλθε.

Σε περίπτωση που συναντήσετε οποιαδήποτε δυσκολία στο να βρείτε κάποιο άλλο pdf αρχείο το οποίο θυμάστε ότι είχα αναφέρει σε κάποια ανάρτησή μου αλλά δεν το βρίσκεται στην παρακάτω λίστα, μπορείτε να μου το αναφέρετε στα σχόλια της ανάρτησης ώστε να το προσθέσω.

Καλή και δημιουργική συνέχεια,

© Μιχελακάκη Μαρία

 

1. The hero’s journey

Download links: afigimatiki-domi-and-taksidi-hrwa.pdf  και sxediagramma-taksidi-hrwa.pdf

Τίτλος ανάρτησης: «Το Ταξίδι του Λογοτεχνικού Ήρωα»

 

2. Ημερολόγιο Συγγραφής 2020

Download link: My_Writing_planner.pdf

Τίτλος ανάρτησης: «Συγγραφικό Ημερολόγιο 2020»

 

3. Λογοτεχνικός Χαρακτήρας

Download link: logotexnikos_xaraktiras.pdf

Τίτλος ανάρτησης: «Πώς δημιουργούμε χαρακτήρες σε ένα μυθιστόρημα;»

 

4. Δομή μυθιστορήματος

Download link: grammiki-domi-afigisis.pdf

Τίτλος ανάρτησης: «Η Δομή ενός Μυθιστορήματος»

10 σκέψεις σχετικά με το “Χρήσιμα έγγραφα συγγραφής (Download)

  1. Ο/Η Νυχτερινή Πένα λέει:

    Χαίρομαι που έχεις τη διάθεση πάντα να μοιράζεσαι τα εργαλεία και τις σκέψεις σου για το γράψιμο. Σαν το φάκελο χαρακτήρα έχω και εγώ φτιάξει αλλά είναι προσανατολισμένο λίγο διαφορετικά μιας και γράφω κυρίως φάντασι ή δράσης. Το καλεντάρι σου πολύ μου αρέσει θα το χρησιμοποιήσω!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Ο/Η Νυχτερινή Πένα λέει:

    Χαίρομαι που έχεις τη διάθεση πάντα να μοιράζεσαι τα εργαλεία και τις σκέψεις σου για το γράψιμο. Σαν το φάκελο χαρακτήρα έχω και εγώ φτιάξει αλλά είναι προσανατολισμένο λίγο διαφορετικά μιας και γράφω κυρίως φάντασι ή δράσης. Το καλεντάρι σου μου άρεσε πολύ και θα το χρησιμοποιήσω!

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Καλησπέρα, σ’ ευχαριστώ για άλλη μια φορά για τα καλά σου λόγια, η αλήθεια είναι πως διακρινομαι από μια οργανωτική μανία και στη συγγραφή και σε όλα, αλλά έχω παρατηρήσει ότι και σε πολλούς άλλους αρέσει να οργανώνονται οπότε τα μοιράζομαι με χαρά, ειδικά μεταξύ συγγραφέων που ξέρεις πόσο εύκολα μπορεί να επικρατήσει χάος μεταξύ των σημειώσεων μας.
      Για τον φάκελο χαρακτήρα θα μπω να τσεκαρω τι έχεις φτιάξει γιατί το φανταστικό το θεωρώ ιδιαίτερα δύσκολο είδος οπότε θα επιστρέψω με σχόλια! Έχω φτιάξει ακόμα ένα με σχεδιάγραμμα για το περίφημο «ταξίδι του ήρωα» αλλά περιμένω πρώτα να καταφέρω να ολοκληρώσω το γράψιμο της ανάρτησης που θα εξηγεί το γράφημα και μετά να το ανεβάσω 😉

      Μου αρέσει!

  3. Ο/Η Νυχτερινή Πένα λέει:

    Επανέρχομαι για να απολογηθώ για το διπλό μήνυμα, το ίντερνετ μου έπαιξε ένα παιχνίδι και το πρώτο μήνυμα δεν φαινόταν και το έγραψα πάλι.
    Να σου προτείνω επίσης να φέρεις το καλεντάρι σου και τη φόρμα χαρακτήρα στο sff, πιστεύω θα ενδιαφέρει πολλούς.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    • Ο/Η Μιχελακάκη Μαρία λέει:

      Δεν πειράζει, το φαντάστηκα! 😁 Το ιντερνέτ παίζει άσχημα παιχνίδια τελευταία, το ίδιο και τα updates των windows 😣
      Λοιπόν, στο ssf είχα κάνει εγγραφή πριν πάρα πολλά χρόνια αλλά επειδή κάλυπτε θέματα κυρίως για το φανταστικό δεν είχα ασχοληθεί ποτέ αρκετά. Νομίζω πως είναι μια αρκετά καλή ιδέα να ξεκινήσω να το επισκέπτομαι, μιας και τώρα είμαι σε πολύ καλύτερο επίπεδο λογοτεχνικά απ’ ότι ήμουν τότε.

      Μου αρέσει!

  4. Ο/Η haritameenee λέει:

    Μαρία, σ’ ευχαριστούμε για όλες τις χρήσιμες συμβουλές που μοιράζεσαι μαζί μας. Μπράβο για τη δουλειά σου! Θα ήθελα να σου ζητήσω μια χάρη: επειδή δεν μπορεί να γράψει κανείς εύκολα πάνω σε ένα αρχείο pdf, μήπως τα αρχεία 1 και 2 θα μπορούσες να τα ανεβάσεις σε μορφή Word; Θα μας διευκόλυνε πολύ κάτι τέτοιο!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε